Δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης.. πως παρασκευάζονται;
Στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;
Ξέρετε ότι για την παρασκευή των δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης χρησιμοποιούνται καθημερινά υλικά όπως το σιτάρι, το κακάο, το μέλι, η βανίλια και ακολουθείται μία συνταγή.. «από σπίτι»;
Αρχικά, τοποθετούνται σε ένα μίξερ όλα τα υλικά της συνταγής και σχηματίζεται η ζύμη. Ύστερα δίνεται στη ζύμη το σχήμα της νιφάδας οι οποίες στη συνέχεια «αποξηραίνονται». Οι νιφάδες που σχηματίζονται επικαλύπτονται με μία λεπτή στρώση σιροπιού, το οποίο και περιέχει τα υπόλοιπα συστατικά της κάθε διαφορετικής συνταγής. Τέλος, οι νιφάδες ψήνονται στο φούρνο και δημιουργούνται τα γνωστά σε όλους μας δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως!
Αρχικά, τοποθετούνται σε ένα μίξερ όλα τα υλικά της συνταγής και σχηματίζεται η ζύμη. Ύστερα δίνεται στη ζύμη το σχήμα της νιφάδας οι οποίες στη συνέχεια «αποξηραίνονται». Οι νιφάδες που σχηματίζονται επικαλύπτονται με μία λεπτή στρώση σιροπιού, το οποίο και περιέχει τα υπόλοιπα συστατικά της κάθε διαφορετικής συνταγής. Τέλος, οι νιφάδες ψήνονται στο φούρνο και δημιουργούνται τα γνωστά σε όλους μας δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως!