Δοκιμάζοντας τα ολικής άλεσης … στην καθημερινότητα ενός παιδιού
Τα παιδιά σας είναι διστακτικά στα ολικής άλεσης; Αντιμετωπίστε το
Ως νεοφοβία ορίζεται η απροθυμία και η διστακτικότητα των παιδιών να δοκιμάσουν οποιοδήποτε νέο τρόφιμο και είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στα παιδιά νηπιακής ηλικίας. Αν το παιδί σας αρνείται να καταναλώσει τα κλασικά προϊόντα ολικής άλεσης, βρείτε ευφάνταστους τρόπους σερβιρίσματος, που θα κινήσουν την περιέργειά τους και θα οδηγήσουν αρχικά στη δοκιμή και ύστερα στην τακτική κατανάλωση των τροφίμων.
Για παράδειγμα, μπορείτε στα κυρίως γεύματα …
… να σερβίρετε «πυργάκια» από καστανό ρύζι συνοδευμένο με πολύχρωμα λαχανικά,
… να φτιάξετε σουβλάκια με άπαχο κρέας και πιτάκια ολικής αλέσεως, ή ακόμη και
… να συνοδέψετε το κυρίως γεύμα τους με σαλάτα ταμπουλέ την οποία και θα τοποθετήσετε στο πιάτο σε σχήμα π.χ καρδιάς.
Για παράδειγμα, μπορείτε στα κυρίως γεύματα …
… να σερβίρετε «πυργάκια» από καστανό ρύζι συνοδευμένο με πολύχρωμα λαχανικά,
… να φτιάξετε σουβλάκια με άπαχο κρέας και πιτάκια ολικής αλέσεως, ή ακόμη και
… να συνοδέψετε το κυρίως γεύμα τους με σαλάτα ταμπουλέ την οποία και θα τοποθετήσετε στο πιάτο σε σχήμα π.χ καρδιάς.
Τέλος, μη διστάσετε να εντάξετε στο πρωινό του δημητριακά ολικής αλέσεως με διαφορετικά σχέδια, όπως μπαλίτσες ή νιφάδες! Αν προτιμά τις γλυκιές γεύσεις, για να αυξήσετε την κατανάλωσή τους, προσθέστε κομμάτια φρέσκων ή αποξηραμένων φρούτων, λίγο μέλι ,λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα, ή αναζητήστε δημητριακά ολικής αλέσεως του εμπορίου με τέτοιου τύπου γευστικούς συνδυασμούς.
via: www.wholefoodsmarket.com via: parentables.howstuffworks.com