Ολικής άλεσης δημητριακά και διαχείριση του σακχάρου…
Στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;
Μια από τις πιο διαδεδομένες συστάσεις της ισορροπημένης διατροφής είναι η ενσωμάτωση δημητριακών ολικής άλεσης στην καθημερινή μας διατροφή και μάλιστα σε ποσοστό που αγγίζει το 50% των δημητριακών και αμυλούχων που καταναλώνουμε καθημερινά! Γνωρίζατε όμως ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως έχει συσχετιστεί και με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2; Επιπλέον, τα τρόφιμα ολικής άλεσης είναι και τα πλέον ενδεδειγμένα για τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, καθώς έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με τα αντίστοιχα επεξεργασμένα, δηλαδή πέπτονται αργά και απελευθερώνουν σταδιακά τη γλυκόζη στο αίμα, προστατεύοντας από τις απότομες μεταπτώσεις του σακχάρου.