Ολικής άλεσης και προβιοτικά…
Στο nutrimed.gr σας παρουσιάζουμε 30 εύκολους τρόπους και λόγους για να εντάξετε τα δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή! Εσείς θα τους δοκιμάσετε;
Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι συστατικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προάγουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Έτσι, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του ενοχλητικού φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς! Αντίστοιχα, τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν προβιοτικά, τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια, μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη μείωση του αντιαισθητικού πρηξίματος. Τι θα λέγατε να συνδυάσετε τις φυτικές ίνες και τα προβιοτικά;
Προσθέστε σε ένα «ζωντανό» γιαούρτι ή στο κεφίρ που περιέχουν προβιοτικά, μία χούφτα δημητριακά ολικής αλέσεως, κομμάτια φρέσκων φρούτων και μικρή ποσότητα μελιού ή μαρμελάδας. Το παραπάνω αποτελεί ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό ή ελαφρύ γεύμα που δε θα σας προσφέρει μόνο γευστική απόλαυση, αλλά θα συμβάλλει και στο να απαλλαγείτε συντομότερα από τη… φουσκωμένη κοιλιά!