2η επιλογή: Καροτοπουρές
Το βασικό συστατικό της συνταγής είναι το καρότο. Το συγκεκριμένο λαχανικό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε β-καροτίνη, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην όραση. Φαίνεται ότι μειώνει την κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι ιδιαίτερα θρεπτική και για τα παιδιά. Μάλιστα, η λιπαρή ύλη που προτείνετε, δηλαδή η μαργαρίνη, είναι πλούδια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, κατάλληλα για την ανάπτυξη των παιδιών.
Υλικά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι γάλα
150γρ Βιτάμ Soft
αλάτι
250γρ καθαρισμένες πατάτες
πιπέρι
750γρ καρότα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καρότα, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 15’.
Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να βράσουν μαζί με τα καρότα για άλλα 25’.
Περνάτε από το μπλέντερ τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το Βιτάμ, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν για 5’.
Σερβίρεται ζεστός.
Πηγή: vitam.gr
Διατροφικό σχόλιο:
Το βασικό συστατικό της συνταγής είναι το καρότο. Το συγκεκριμένο λαχανικό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας του σε β-καροτίνη, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην όραση. Φαίνεται ότι μειώνει την κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι ιδιαίτερα θρεπτική και για τα παιδιά. Μάλιστα, η λιπαρή ύλη που προτείνετε, δηλαδή η μαργαρίνη, είναι πλούδια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, κατάλληλα για την ανάπτυξη των παιδιών.
Μπορείτε να συνοδεύσετε τον πουρέ με 1 -2 μικρά παξιμάδια ολικής άλεσης και λίγο ανθότυρο.