3η επιλογή: Ομελέτα από ασπράδια αυγών
Tο ασπράδι του αυγού δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερόλη, ενώ αποτελεί άριστη πηγή πρωτεϊνών.
Υλικά
4 μεγάλα ασπράδια αυγών
2 κουταλιές τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια, τυρί, γάλα, αλάτι, πιπέρι και σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι λιώσει.
Προσθέστε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς με μια λαστιχένια σπάτουλα, κινείται γύρω από τα αυγά στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα η ομελέτα, περίπου 2 έως 3 λεπτά.
Πηγή: www.sidagi.gr
Διατροφικό σχόλιο: Tο ασπράδι του αυγού δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερόλη, ενώ αποτελεί άριστη πηγή πρωτεϊνών. Κι αν φοβάστε μήπως τα λιπίδια του αίματος χτυπήσουν κόκκινο, σίγουρα το αυγό μπορεί να μην ανεβάσει τις τιμές αλλά το βούτυρο θα κάνει τη ζημιά. Γι’ αυτό μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυτική μαλακή μαργαρίνη για συνταγές που αγαπούν τον ουρανίσκο αλλά και την καρδιά σας.