4η επιλογή: Ανοιχτά υπερμοντερνα σάντουιτς με σπαράγγια, μπιζέλια & ντομαντίνια
Ένα γευστικό και διαφορετικό σάντουιτς. Τα σπαράγγια είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Τα μπιζέλια από την άλλη είναι πλούσια σε κάλιο και φώσφορο καθώς και σε πρωτεΐνη (χαμηλής ποιότητας). Τα ραπανάκια που περιέχει είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Υλικά
4 μικρά πράσινα σπαράγγια
μία χουφτα μπιζέλια
10 ραπανάκια
¼ βολβό μάραθου
20 ντοματίνια
μία χούφτα ρόκα
4 φέτες ψωμί πολύσπορο ή ολικής άλεσης
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με παγάκια έτοιμο. Κόβουμε τις μύτες από τα σπαράγγια μας σε κομμάτια μήκους 5 -6 εκ, τα ξεπλένουμε και τα βουτάμε στο νερό που βράζει μαζί με μία χούφτα μπιζέλια.
Σουρώνουμε και αμέσως τα βουτάμε στο μπολ με τα παγάκια έτσι ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους. Αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε μία στεγνή πετσέτα. Καθαρίζουμε και πλένουμε 10 ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με ένα μαντολίνο. Ξεπλένουμε τη μαραθόριζα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες του ίδιου μεγέθους.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ή στα 4. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού από τη μία πλευρά. Απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω στις φέτες. Από πάνω βάζουμε τα ντοματίνια μας στο κέντρο της κάθε φέτας. Μετά βάζουμε τις λωρίδες από το μάραθο , τα ραπανάκια και τα μπιζέλια
Κατά μήκος βάζουμε και τα σπαράγγια. Μετά τρίβουμε φλοίδες παρμεζάνας από πάνω και λίγα φύλλα ρόκας. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε! Το μυστικό είναι να βάλουμε ότι φρέσκο και μικρό βρούμε στη λαϊκή. Είναι πολύ απλή συνταγή που όμως αν έχουμε τα κατάλληλα υλικά πραγματικά θα αφήσει άναυδους όσους τη δοκιμάσουν.
Πηγή: eirinika.gr
Διατροφικό σχόλιο: Ένα γευστικό και διαφορετικό σάντουιτς. Τα σπαράγγια είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και γεμάτο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Τα μπιζέλια από την άλλη είναι πλούσια σε κάλιο και φώσφορο καθώς και σε πρωτεΐνη (χαμηλής ποιότητας). Τα ραπανάκια που περιέχει είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.