Βραδινά

5η επιλογή: Σαλάτα με καραβίδα, μάνγκο και γιαούρτι

5η επιλογή: Σαλάτα με καραβίδα, μάνγκο και γιαούρτι

Ρομαντικό, γκουρμέ και νόστιμο πιάτο! Όχι και τόσο συνηθισμένη επιλογή η καραβίδα, όμως αξίζει να τη βάζετε στο διαιτολόγιό σας, αφού μαζί με τις γαρίδες αποτελούν τους πιο νόστιμους και θρεπτικούς θαλασσινούς μεζέδες! Στα 100γρ καραβίδας περιεχονται περίπου 75 θερμίδες, 30 μονάδες βιταμίνης Α, 60 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και 1 σιδήρου. Επίσης, το μάνγκο είναι πλούσιο φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και ένα ένζυμο που δημιουργεί αντισπασμωδική δράση στο στομάχι περιορίζοντας την εμφάνιση της κολίτιδας και της δυσκοιλιότητας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

100 γρ. γιαούρτι TOTAL
100 γρ. ψίχα καραβίδας
½ μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.γ. άνηθο

Εκτέλεση:

Στραγγίζετε καλά την ψίχα καραβίδας, ψιλοκόβετε τον άνηθο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη σαλάτα- κοκτέιλ.

Πηγή: greece.fage.eu

Διατροφικό σχόλιο: Ρομαντικό, γκουρμέ και νόστιμο πιάτο! Όχι και τόσο συνηθισμένη επιλογή η καραβίδα, όμως αξίζει να τη βάζετε στο διαιτολόγιό σας, αφού μαζί με τις γαρίδες αποτελούν τους πιο νόστιμους και θρεπτικούς θαλασσινούς μεζέδες! Στα 100γρ καραβίδας περιεχονται περίπου 75 θερμίδες, 30 μονάδες βιταμίνης Α, 60 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου και 1 σιδήρου. Επίσης, το μάνγκο είναι πλούσιο φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και ένα ένζυμο που δημιουργεί αντισπασμωδική δράση στο στομάχι περιορίζοντας την εμφάνιση της κολίτιδας και της δυσκοιλιότητας.