Κριθαράκι µε κολοκυθάκια και µανιτάρια
Το κολοκύθι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ.
Υλικά
300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1/4 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
Εκτέλεση Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: http://www.argiro.gr
Διατροφικό σχόλιο: Το κολοκύθι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ.