Ομελέτα με λαχανικά, μυρωδικά και γιαούρτι στο φούρνο
Τα λαχανικά περιέχουν άφθονες βιταμίνες όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, τα καροτενοειδή, καθώς και μέταλλα.
Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρούς κύβους
1 μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε μικρούς κύβους
4 κ. σ. ελαιόλαδο
6 αβγά
150 γρ. TOTAL
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
1/2 μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μικρό, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί που έχουμε αλείψει με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να μαλακώσουν.
Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αβγά σε μπολ με το TOTAL, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά στους 160°C.
Πηγή: http://www.gourmed.gr/
Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αβγά σε μπολ με το TOTAL, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά στους 160°C.
Πηγή: http://www.gourmed.gr/
Διατροφικό σχόλιο: Τα λαχανικά περιέχουν άφθονες βιταμίνες όπως το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, τα καροτενοειδή, καθώς και μέταλλα.