Βραδινά

Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με sauce μελιού-μπύρας!

Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με sauce μελιού-μπύρας!

Το μέλι περιέχει μια πληθώρα συστατικών, όπως σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες.

Υλικά

2 κ.γ ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/8 κ.γ αλάτι
3 κ.σ φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι
1/2 κούπας μπύρα
2 κ.σ sauce σόγιας
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ φρεσκοκομμένο μαιντανό

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το λάδι.

2. Ρίξτε ομοιόμορφα αλάτι και πιπέρι στα στήθη κοτόπουλου και βάλτε τα στο τηγάνι. Σοτάρετέ τα για περίπου 6 λεπτά στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και φυλάξτε το σκεπασμένο, ώστε να παραμείνει ζεστό.
 
4. Ρίξτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και αφήστε τα για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να γίνουν διάφανα. Ανακατέψτε με σύρμα, τη μπύρα, το μέλι, τη σόγια και τη μουστάρδα, μαζί σε ένα μικρό μπολ.

5. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι. Αφήστε το να πάρει βράση και όταν αρχίσει να χοχλάζει χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε το μείγμα για περίπου τρία λεπτά και έπειτα ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι να δέσει με τη σάλτσα.

6. Τέλος, για extra γεύση, ρίξτε από πάνω τον φρεσκοκομμένο μαïντανό.

Πηγή: queen.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το μέλι περιέχει μια πληθώρα συστατικών, όπως σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες.