Σάντουιτς με τονοσαλάτα
Η φλούδα του αγγουριού περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμινες A, C, K, κάλιο και μαγνήσιο.
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ σικάλεως χωρίς την κόρα
1 συσκευασία τόνου σε νερό στραγγισμένη καλά
1 αγγούρι
1 καρότο
½ φλ. τσαγιού καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το αγγούρι οριζόντια και αφαιρούμε τους σπόρους με μαχαίρι ή κουτάλι. Το τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη με τη φλούδα του. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε 5΄-6΄ να ιδρώσει.
Βάζουμε σε μπολ τον τόνο, τη μαγιονέζα, το τριμμένο καρότο, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το πιπέρι.
Στύβουμε καλά το αγγούρι να στραγγίσει τα υγρά του και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στις 4 φέτες και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε 3 λωρίδες και ξανά στη μέση σαν μπουκιές.
Βάζουμε σε μπολ τον τόνο, τη μαγιονέζα, το τριμμένο καρότο, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το πιπέρι.
Στύβουμε καλά το αγγούρι να στραγγίσει τα υγρά του και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στις 4 φέτες και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 4. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε 3 λωρίδες και ξανά στη μέση σαν μπουκιές.
Πηγή: http://www.argiro.gr/
Διατροφικό σχόλιο: Η φλούδα του αγγουριού περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, βιταμινες A, C, K, κάλιο και μαγνήσιο.