Βραδινά

Σούπα από κίτρινη κολοκύθα

Σούπα από κίτρινη κολοκύθα

Η κολοκύθα περιέχει και ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και φώσφορο.

Υλικά

1 ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο και λιωμένο στο μπλέντερ
1 καρότο τριμμένο
½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο και λιωμένο στο μπλέντερ
150 γρ. Flora με βούτυρο
2 Κnorr «Σπιτικός» ζωμούς λαχανικών
400 ml γάλα καρύδας
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο κίμινο προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τον κόλιανδρο και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία με το flora με βούτυρο.
Συμπληρώνουμε με κρύο νερό (περίπου 2 λίτρα) και ρίχνουμε τους σπιτικούς ζωμούς λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 40-45΄σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καθώς βράζουν τα λαχανικά μας, τα λιώνουμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα κρεμώδη υφή.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι, το πιπέρι και το κίμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα.Σερβίρουμε σε πιάτο με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή: http://www.knorr.gr/

Διατροφικό σχόλιο: Η κολοκύθα περιέχει και ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και φώσφορο.