1η επιλογή: Ανάμεικτη σαλάτα με όσπρια
Η φάβα έχει υψηλή περιεκτικότητα διαλυτών φυτικών ινών.
Υλικά
1/2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
1/2 φλ. φάβα
1/2 φλ. φασόλια ξερά
1/2 φλ. ρεβίθια
1/2 φλ. φασόλια μαύρα
1 κ.σ. αλάτι
4 κ.σ. ειόλαδο
½ φλ. χυμό λεμόνι (ή ξίδι κατ επιλογή)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε ξεχωριστά τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ (ή για 8 τουλάχιστον ώρες)
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μαύρα φασόλια για 20 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη.
Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε τη φάβα για 20 λεπτά. Τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στην άκρη.
Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε μαζί τα υπόλοιπα φασόλια και τα ρεβίθια για 30 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μαύρα φασόλια για 20 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη.
Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε τη φάβα για 20 λεπτά. Τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στην άκρη.
Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε μαζί τα υπόλοιπα φασόλια και τα ρεβίθια για 30 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε αλατισμένο νερό ρίχνουμε όλα τα όσπρια μαζί και προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια.
Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σερβίρουμε σε μεγάλο ανοιχτό μπολ και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξίδι.
Πηγή: www.gourmet.gr
Διατροφικό σχόλιο: Η φάβα έχει υψηλή περιεκτικότητα διαλυτών φυτικών ινών.