Μεσημεριανά

1η επιλογή: Φούσιλι αματριτσάνα

Nutrimed Blog

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει ντομάτα, ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες (A,B9, C,E), σελήνιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο κ. α, καθώς και μεγάλη ποσότητα λυκοπένιου. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπου ο βασικός του ρόλος είναι η εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Θα ήταν προτιμότερο να αντικατασταθεί το μπέικον από γαλοπούλα καπνιστή χαμηλή σε λιπαρά.

Υλικά

150 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
1 ποτηράκι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 σπιτική τομάτα Pummaro
2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse

Εκτέλεση

Σόταρε το κρεμμύδι με το μπέικον στο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε το σκόρδο και σβήσε με κρασί.
Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε τη σπιτική τομάτα Pummaro
και άφησε τη σάλτσα να βράσει. Για περισσότερη γεύση, βάλε 2 κουταλιές Bιτάμ Culinesse.
Παράλληλα, ετοίμασε τα ζυμαρικά ώστε να είναι aldente και σούρωσέ τα.
Ρίξε τα φουσίλι στη σάλτσα, ανακάτεψε απαλά και σέρβιρε γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: cookoo.gr

Διατροφικό σχόλιο:
Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει ντομάτα, ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες (A,B9, C,E), σελήνιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο κ. α, καθώς και μεγάλη ποσότητα λυκοπένιου. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπου ο βασικός του ρόλος είναι η εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Θα ήταν προτιμότερο να αντικατασταθεί το μπέικον από γαλοπούλα καπνιστή χαμηλή σε λιπαρά.