1η επιλογή: Μακαρόνια με γιαούρτι και φιλαδέλφεια light.
Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Το γιαούρτι είναι πηγή πρωτεινών και ασβεστίου.
Υλικά (για 2-4 μερίδες):
1/2 – 1 πακέτο μακαρόνια
1 – 2 κεσεδάκι(α) γιαούρτι στραγγιστό light
1/2 – 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
1/2 – 1 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια light με γεύση σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
Αφού σωταριστούν καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το γιαουρτάκι, ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε και το φιλαδέλφεια.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και στην συνέχεια μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε και τα μακαρόνια και είναι έτοιμο.
Διατροφικό σχόλιο: Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο (ισχυρότατο αντιοξειδωτικό), ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Το γιαούρτι είναι πηγή πρωτεινών και ασβεστίου. Έτσι, ως προϊόν ζύμωσης, επειδή περιέχει υδατάνθρακες του γάλακτος (λακτόζη), το γιαούρτι είναι πιο εύπεπτο από το γάλα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη τις περισσότερες φορές μπορούν να καταναλώσουν ευκολότερα το γιαούρτι και να μη στερηθούν έτσι το ασβέστιο.