1η επιλογή: Ριζότο με λαχανικά
Ένα γεύμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά οφέλη χάρη στη ποικιλία των λαχανικών που συνδυάζει καθώς και ένα γεύμα με υψηλή πρωτεϊνική αξία χάρη στο συνδυασμό του αρακά και του καλαμποκιού με το ρύζι.
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
3 1/2 φλυτζάνια νερό
2 μέτριες πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αρακά
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
4 μέτριες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά στους 180οC. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο (ζεστό) νερό και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Ανακατεύουμε το μείγμα, χαμηλώνουμε την εστία σε θερμοκρασία 150οC και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το νερό.
Πηγή: www.nutrimed.gr
Διατροφικό σχόλιο: Ένα γεύμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά οφέλη χάρη στη ποικιλία των λαχανικών που συνδυάζει καθώς και ένα γεύμα με υψηλή πρωτεϊνική αξία χάρη στο συνδυασμό του αρακά και του καλαμποκιού με το ρύζι.