Μεσημεριανά

2η επιλογή: Φιλέτο σολωμού με λαχανικά.

2η επιλογή: Φιλέτο σολωμού με λαχανικά.

Ο σολομός αποτελεί μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Αποτελεί το ‘Α’ και το ‘Ω-3’ της διατροφής, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων – σημαντικών δομικών μονάδων των κυτταρικών μεμβρανών – που δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας σε διάφορα νοσήματα.

 Υλικά (για 4 άτομα):

Για το αρωματικό βούτυρο

350 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 λεμόνι (το ξύσμα)
½ κοφτό κουτ. γλυκού θυμάρι
½ κοφτό κουτ. γλυκού εστραγκόν
½ κοφτό κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
½ κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φιλέτα σολομού
2 λεμόνια (το χυμό τους)
2 σφηνάκια ούζο
1 μελιτζάνα κομμένη σε μέτριες στρόγγυλες φέτες
1 κολοκύθι κομμένο σε μέτριες στρόγγυλες φέτες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε τετράγωνες φέτες
1 πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη κομμένες σε τετράγωνες φέτες
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε σε ένα μπολ 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το εστραγκόν, τον άνηθο και το κύμινο. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια, πανάρουμε σε ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί.

Λιώνουμε σε ένα σκεύος το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και περιχύνουμε τα λαχανικά. Καρυκεύουμε με βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα μια φορά.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 οC έως ότου μαλακώσουν ελαφρά και πάρουν χρώμα.

Παράλληλα βάζουμε τα φιλέτα του σολωμού με το χυμό λεμονιού και το ούζο σε ένα μπολ, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170-180 οC και από τις δύο πλευρές.

Μόλις ψηθούν, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Βάζουμε τα αρωματισμένα μπαστουνάκια από το ψυγείο, τα κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω από τα φρεσκοψημένα φιλέτα, προκειμένου να λιώσουν και να δώσουν στο σολωμό μια ξεχωριστή γεύση.

Σερβίρουμε σε πιατέλα, μαζί με τα ψητά λαχανικά.


Πηγή: http://www.flora.com.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ο σολωμός αποτελεί μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Αποτελεί το ‘Α’ και το ‘Ω-3’ της διατροφής, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων – σημαντικών δομικών μονάδων των κυτταρικών μεμβρανών – που δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας σε διάφορα νοσήματα.