Μεσημεριανά

2η επιλογή: Ρεβύθια με μελιτζάνες

2η επιλογή: Ρεβύθια με μελιτζάνες

Ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά από το συνδυασμό των ρεβιθιών με τις θρεπτικότατες μελιτζάνες. Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο που αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος καθώς και φυτικών ινών. Οι μελιτζάνες από την άλλη είναι μία τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες καθώς και σε βιταμίνες C και Α. Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα!

Υλικά:

½ κιλό ρεβίθια
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1.5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1.5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
Αλάτι, πιπέρι
4 μελιτζάνες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια, σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.

Πηγή: monastiriaka.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά από το συνδυασμό των ρεβιθιών με τις θρεπτικότατες μελιτζάνες. Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο που αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, φολικού οξέος καθώς και φυτικών ινών. Οι μελιτζάνες από την άλλη είναι μία τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες καθώς και σε βιταμίνες C και Α. Μην ξεχνάτε ότι τα όσπρια πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα!