2η επιλογή: Σολομός με κρούστα γιαουρτιού και μυρωδικά
Μία θρεπτική επιλογή για ένα μεσημεριανό γεύμα γεμάτο υγεία. Πλούσιο σε ω-3 λιπαρά λόγω του σολομού και σε ασβέστιο λόγω του γιαουρτιού. Εκτός όμως από τα ω-3, ο σολομός είναι πλούσιος και σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Είναι χαμηλός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα! Προτιμήστε τον.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 φέτες σολομού (περίπου 230-250 γρ. η κάθε μια) χωρίς το δέρμα του
1 κ. σ. φρέσκο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
1 κ. γ. φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1 λ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. γαλέτα τριμμένη
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλείφουμε τις φέτες σολομού με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Τοποθετούμε το σολομό στο τηγάνι και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα κομμάτια του σολομού από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι Total, τη γαλέτα, τα μυρωδικά, το ξύσμα και λίγο αλατοπίπερο.
Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε περίπου 1½ κουταλιά από το μείγμα στραγγιστού γιαουρτιού Total πάνω σε κάθε φιλέτο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 7-8 λεπτά.
Πηγή: greece.fage.eu
Διατροφικλο σχόλιο: Μία θρεπτική επιλογή για ένα μεσημεριανό γεύμα γεμάτο υγεία. Πλούσιο σε ω-3 λιπαρά λόγω του σολομού και σε ασβέστιο λόγω του γιαουρτιού. Εκτός όμως από τα ω-3, ο σολομός είναι πλούσιος και σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Είναι χαμηλός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα! Προτιμήστε τον.