3η επιλογή: Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντοματας
Τα ψάρια και ειδκά ο σολωμός αλλά και άλλα λιπαρά ψάρια όπως η τσιπούρα, η σαρδέλα, ο γαύρος αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τροφές της διατροφής μας λόγω των απαραίτητων λιπαρών που περιέχουν.
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μικρό λάχανο (περίπου 500 g)
5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
400 g ρύζι για ριζότο
1,25 λίτρο χυμό τομάτας
2 φέτες ψωμί
4 κουταλιές pesto λιαστή ντομάτα
4 φιλέτα σολομό (σύνολο 400 g) ή άλλο λευκό ψάρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το λάχανο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse, το κρεμμύδι και το λάχανο. Τηγανίζετε για 3 λεπτά, και προσθέτετε το ρύζι. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το χυμό τομάτας. Αφήνετε να βράσουν και χαμηλώνετε στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αφήνετε το ριζότο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.
Στο μεταξύ, περνάτε το ψωμί από το μπλέντερ για να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύετε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και 3 κουταλιές pesto λιαστής ντομάτας.
Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο Βιτάμ Culinesse. Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πλάι-πλάι και τη λιαστή ντομάτα από επάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 κουταλιά pesto στο μαγειρεμένο ριζότο. Σκεπάζετε το ριζότο και το βάζετε στην άκρη για 1 λεπτό.
Μοιράζετε το ριζότο σε 4 ζεστά πιάτα με το ψάρι στο πλάι.
Σημείωση: Το λάχανο μπορεί να αντικατασταθεί από κολοκύθια ή πράσα.
Πηγή: www.vitam.gr
Διατροφικό σχόλιο: Τα ψάρια και ειδκά ο σολωμός αλλά και άλλα λιπαρά ψάρια όπως η τσιπούρα, η σαρδέλα, ο γαύρος αποτελούν μία από τις σημαντικότερες τροφές της διατροφής μας λόγω των απαραίτητων λιπαρών που περιέχουν. Γι’ αυτό και θα πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Τα ω-3 λιπαρά συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης μειωνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου και τη θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις.