Μεσημεριανά

3η επιλογή: Μπάμιες με ντομάτα και κόλιανδρο

3η επιλογή: Μπάμιες με ντομάτα και κόλιανδρο

Ένα πιάτο χαμηλής θερμιδικής αξίας αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Να σημειώσουμε ότι οι κατεψυγμένες μπάμιες λόγω του ότι διατηρούν καλύτερα τα συστατικά τους έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και μαγνήσιο.

Υλικά:

450 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
450 γρ. φρέσκες μπάμιες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.γλ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μερίδες:2-4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες.

Κόβουμε τα κοτσανάκια από τις μπάμιες και τις πλένουμε.

Ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1 ώρα.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις μπάμιες και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Τις σερβίρετε χλιαρές ή κρύες.

Πηγή: gourmed.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο χαμηλής θερμιδικής αξίας αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Να σημειώσουμε ότι οι κατεψυγμένες μπάμιες λόγω του ότι διατηρούν καλύτερα τα συστατικά τους έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και μαγνήσιο.