3η επιλογή: Σαλάτα με φακές ή φασόλια ξερά
Νόστιμος και δροσιστικός τρόπος για να βάλετε τα όσπρια στο διαιτολόγιό σας. Οι φακές περιέχουν φυτική πρωτείνη, οπότε για να τη μετατρέψετε σε πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με αυτήν του κρέατος, μπορείτε να προσθέσετε να τις συνδυάσετε με κάτι αμυλούχο, όπως είναι το ρύζι. Επίσης, για να εξασφαλίσετε καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν, προσθέστε και 1 – 2 πράσινες πιπεριές. Οι πιπεριές λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν μετατρέπουν τονμη αιμικό σίδηρο σε αιμικό, στην απορροφήσιμη δηλαδή μορφή του από τον οργανισμό.
Υλικά:
½ φλιτζάνι τσαγιού βρασμένες και στραγγισμένες φακές ή φασόλια μικρά
¼ μαρούλι
1 μικρή ντομάτα
Μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα χορταρικά, αναμειγνύετε με τις φακές ή τα φασόλια και περιχύνετε με ελαιόλαδο και ξύδι
Διατροφικό σχόλιο: Νόστιμος και δροσιστικός τρόπος για να βάλετε τα όσπρια στο διαιτολόγιό σας. Οι φακές περιέχουν φυτική πρωτείνη, οπότε για να τη μετατρέψετε σε πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με αυτήν του κρέατος, μπορείτε να προσθέσετε να τις συνδυάσετε με κάτι αμυλούχο, όπως είναι το ρύζι. Επίσης, για να εξασφαλίσετε καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν, προσθέστε και 1 – 2 πράσινες πιπεριές. Οι πιπεριές λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν μετατρέπουν τονμη αιμικό σίδηρο σε αιμικό, στην απορροφήσιμη δηλαδή μορφή του από τον οργανισμό.