Μεσημεριανά

3η επιλογή: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό

3η επιλογή: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό

Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα. Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του μελανιού της σουπιάς έχουμε ένα πιάτο που θα μας χαρίσει ευεξία.

Υλικά συνταγής

500 γραμμ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
150 γραμμ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού βότκα
250 ml κρέμα γάλακτος llight
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.
3. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
4. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα. Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του μελανιού της σουπιάς έχουμε ένα πιάτο που θα μας χαρίσει ευεξία.