4η επιλογή: Λιγκουίνι με πέστο καρυδιού
Αγαπήστε τα καρύδια, καθώς πρόκειται για τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (2 γρ./30 γρ.), μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό) και βιταμίνες (Β6, Ε). Μάλιστα, μια χούφτα καρύδια περιέχει τόση βιταμίνη Ε όση μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
500 γρ. λιγκουίνι
80 γρ. καρύδια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. ρικότα
80 γρ. παρμεζάνα
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό στο μάτι και όταν βράσει βάζουμε τα λιγκουίνι μέσα και τα βράζουμε για όση ώρα λέει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό.
Προσοχή όταν σουρώσουμε να κρατήσουμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα λιγκουίνι.
Καθώς βράζουν τα λιγκουίνι ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα καρύδια, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Προσθέτουμε μέσα εκεί τη ρικότα και την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι και χτυπάμε λίγο ακόμα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Μόλις σουρώσουμε λοιπόν τα λιγκουίνι τα ξαναγυρνάμε στην κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ρίχνουμε μέσα το πέστο… αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τρίβοντας λίγη επιπλέον παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένα μαϊντανό.
Πηγή :http://akispetretzikis.com/
Διατροφικό σχόλιο
Αγαπήστε τα καρύδια, καθώς πρόκειται για τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (2 γρ./30 γρ.), μέταλλα (μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό) και βιταμίνες (Β6, Ε). Μάλιστα, μια χούφτα καρύδια περιέχει τόση βιταμίνη Ε όση μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τέλος, δεν έχουν χοληστερίνη, είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες και περιέχουν υψηλές ποσότητες μονοακόρεστων (2,6 γρ./30 γρ.) και πολυακόρεστων ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων (14 γρ./30 γρ.), που τα καθιστούν πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση.
Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάτε το «μέτρο», καθώς τα καρύδια είναι πλούσια σε θερμίδες.