5η επιλογή: Κεμπάπ με ρύζι
Μία διαφορετική πρόταση για να καταναλώσετε κόκκινο κρέας προσλαμβάνοτνας λιγότερο κορεσμένο λίπος και νάτριο και περισσότερες φυτικές ίνες.
Υλικά για 4 μερίδες
-2 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κεμπάπ Fytro
-2-3 Καρότα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
-1 Πιπεριά πράσινη
-1 Πιπεριά κίτρινη
-8 μικρά Κρεμμυδάκια στιφάδου
-250 γραμ. Μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια
-1 μέτριο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένες
-3/4 φλιτζ. τσαγιού Λάδι
-1 κουτ. γλυκού Πάπρικα
-1/2 κουτ. γλυκού Μπαχάρι
-1/2 κουτ. γλυκού Κάρυ
-Αλάτι
-χυμό 1 Λεμονιού
-4 κουτ. σούπας Σόγια Σως
-2 1/2 φλιτζ. τσαγιού Ρύζι Καστανό Fytro
Εκτέλεση:
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο λιωμένο, τα μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα ολόκληρα και ανακατεύετε για λίγη ώρα.
Προσθέτετε τα καρότα και τη βρασμένη και καλά στυμμένη Σόγια Κεμπάπ Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες προετοιμασίας.
Τα ανακατεύετε για αρκετή ώρα και προσθέτετε τη Σόγια Σως και το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κάρυ, την πάπρικα και το μπαχάρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, το μπρόκολο και αρκετό νερό, ώστε να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Βράζετε για αρκετή ώρα, έως ότου μαγειρευτεί η Σόγια Κεμπάπ Fytro πολύ καλά και δέσει η σάλτσα. Τέλος, βάζετε σε μια κατσαρόλα 6 φλιτζ. τσαγιού νερό με αλάτι και 1/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι να βράσουν.
Προσθέτετε 2 1/2 φλιτζ. τσαγιού Ρύζι Καστανό Fytro, το ανακατεύετε και το βράζετε για 20 λεπτά.
Σερβίρετε τη Σόγια Κεμπάπ Fytro με το ρύζι.
Μία διαφορετική πρόταση για να καταναλώσετε κόκκινο κρέας προσλαμβάνοτνας λιγότερο κορεσμένο λίπος και νάτριο και περισσότερες φυτικές ίνες.!
Δείτε εδώ, αναλυτικά, τη διατροφική ανάλυση και τη θρεπτική αξία αυτού του λαχταριστού πιάτου.