5η επιλογή: Slow Cooked μοσχάρι σε μαύρη μπίρα
Tο μοσχάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.
Υλικά
500 γρ. μοσχάρι ελιά σε μεσαία κομμάτια
200 ml μαύρη μπύρα
2 καρότα
6 φέτες bacon
2 κρεμμύδια
1 ζωμό βοδινού MAGGI “Σαν της μαμάς”
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα και μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε καλά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Μεταφέρουμε το μοσχάρι μαζί με τα υγρά σε ένα βαθύ πιάτο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
2. Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το bacon και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια. Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα, ρίχνουμε το αλεύρι και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα.
3. Μεταφέρουμε και το μοσχάρι μαζί με τα υγρά του στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε το φαγητό με τη μαύρη μπίρα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
4. Εντωμεταξύ, λιώνουμε τον ζωμό βοδινού MAGGI “Σαν της μαμάς” σε 300 Ml ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.
5. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε χοντρές λωρίδες, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
6. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Διατροφικό σχόλιο: Tο μοσχάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.