5η επιλογή: Σούπα ρεβίθια με ντοματούλα
Δεύτερος νόστιμος τρόπος για να καταναλώσετε όσπρια αυτήν την εβδομάδα. Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικό θέλετε όπως πιπεριές, κουνουπίδι, μπρόκολο, μανιτάρια.
Υλικά συνταγής
250γρ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 συσκευσία ντομάτα κονκασέ
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να μουσκεύουν με νερό και πολύ λίγο αλάτι.
Την επόμενη τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγη σόδα φαγητού (προαιρετικά). Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου με τη σόδα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε να φύγουν οι φλούδες.
Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό. Όταν πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη. Εαν δεν χυλώσει όσο θέλουμε τη δένουμε με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι.
Πηγή:cooklos.gr
Διατροφικό σχόλιο: Δεύτερος νόστιμος τρόπος για να καταναλώσετε όσπρια αυτήν την εβδομάδα. Τα ρεβίθια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικό θέλετε όπως πιπεριές, κουνουπίδι, μπρόκολο, μανιτάρια.