Μεσημεριανά

7η επιλογή: Φασολάκια γιαχνί

Nutrimed Blog

Ένα πιάτο καθαρά Μεσογειακό γεμάτο βιταμίνες. Τα φασολάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, Κ, βιταμίνες Β του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Για να αυξήσετε τη θερμιδική του αξία μπορείτε στη συνταγή να προσθέσετε και καρότο. Τα φασολάκιαανήκουν στην ομάδα των λαχανικών και είναι ένα πιάτο χαμηλό σε θερμίδες, αρκεί να προσέξετε την ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι η σύσταση είναι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα, η οποία μάλιστα αποδίδει 135 θερμίδες.

Υλικά συνταγής (υλικά για 5 μερίδες)

1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
2 πατάτες
2 κολοκύθια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά

Πηγή:www.argiro.gr

Διατροφικό σχόλιο:  Ένα πιάτο καθαρά Μεσογειακό γεμάτο βιταμίνες. Τα φασολάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, C, Κ, βιταμίνες Β του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ. Για να αυξήσετε τη θερμιδική του αξία μπορείτε στη συνταγή να προσθέσετε και καρότο. Τα φασολάκιαανήκουν στην ομάδα των λαχανικών και είναι ένα πιάτο χαμηλό σε θερμίδες, αρκεί να προσέξετε την ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι η σύσταση είναι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα, η οποία μάλιστα αποδίδει 135 θερμίδες.