7η επιλογή: Γαρίδες με φασόλια και μανιτάρια
Οι γαρίδες αποτελούν μια ξεχωριστή θαλασσινή γεύση και καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης, στην οποία οφείλεται και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα τους, και του σεληνίου, ένα ιχνοστοιχείο που συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.
250 γρ. φασόλια βρασμένα
200 γρ. γαρίδες
100 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. λάδι
ντομάτα
πάπρικα
μαϊντανό
λευκό ξύδι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τις γαρίδες, έπειτα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την πάπρικα, τη ντομάτα και τέλος τα βρασμένα φασόλια.
Σβήνουμε με λευκό ξύδι.
Πηγή: www.sintagespareas.gr
Διατροφικό σχόλιο: Οι γαρίδες αποτελούν μια ξεχωριστή θαλασσινή γεύση και καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης, στην οποία οφείλεται και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα τους, και του σεληνίου, ένα ιχνοστοιχείο που συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.