7η επιλογή: Γαριδοπίλαφο
Ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει αρμονικά υδατάνθρακα και πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας. Οι γαρίδες είναι ένα θαλασσινό πλούσιο σε σελήνιο και βιταμίνη Α. Και μην ξεχνάτε το κεφάλι της γαρίδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά.
1 κονσέρβα τοματάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλυτζάνι λάδι
3 κούπες ρύζι
1 κιλό γαρίδες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πλένετε τις γαρίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό όσο χρειάζεται για το ρύζι και επιπλέον 1 φλυτζάνι νερό, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι, να βράσει
-Ρίχνετε τις γαρίδες
-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν
-Βγάζετε τις γαρίδες και φυλάτε το ζωμό
-Σε μία άλλη κατσαρόλα, καίοτε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τις γαρίδες, την ντομάτα και τον ζωμό
-Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι
-Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το ρύζι
Πηγή:sintages.gr
Διατροφικό σχόλιο:
Ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει αρμονικά υδατάνθρακα και πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας. Οι γαρίδες είναι ένα θαλασσινό πλούσιο σε σελήνιο και βιταμίνη Α. Και μην ξεχνάτε το κεφάλι της γαρίδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά.