6η επιλογή: Ψαρονέφρι στη λαδόκολλα
Το ψαρονέφρι ανήκει στα ‘άπαχα’ τμήματα του χοιρινού κρέατος καθώς το λίπος που περιέχει είναι κυρίως επιφανειακό και μπορεί να αφιρεθεί εύκολα. Είναι καλή πηγή σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης β1 και φυσικά υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί και μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καθώς τόσο ο ανανάς όσο και οι πιπεριές αποτελούν πλούσιες πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης. Να σημειώσουμε ότι η βιταμίνη C βοηθάει στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση του σιδήρου.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
1 ψαρονέφρι
3-4 φέτες ανανά
1/4 φλ. χυμό ανανά
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.γ μέλι
μείγμα μπαχαρικών για χοιρινό
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μακρόστενες φέτες και τον ανανά σε κύβους.
Ανακατεύουμε το λάδι με τα μπαχαρικά και αλείφουμε με το μείγμα το ψαρονέφρι.
Κόβουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Στο κέντρο της λαδόκολλας τοποθετούμε το ψαρονέφρι και τα λαχανικά.
Ρίχνουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό ανανά.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε το πακετάκι μας σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή: lightsintages.blogspot.gr
Διατροφικό σχόλιο: Το ψαρονέφρι ανήκει στα ‘άπαχα’ τμήματα του χοιρινού κρέατος καθώς το λίπος που περιέχει είναι κυρίως επιφανειακό και μπορεί να αφιρεθεί εύκολα. Είναι καλή πηγή σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης β1 και φυσικά υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνη. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί και μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καθώς τόσο ο ανανάς όσο και οι πιπεριές αποτελούν πλούσιες πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης. Να σημειώσουμε ότι η βιταμίνη C βοηθάει στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση του σιδήρου.