Μεσημεριανά

Κινέζικο μοσχαράκι γάλακτος με πολύχρωμες πιπεριές

Κινέζικο μοσχαράκι γάλακτος με πολύχρωμες πιπεριές

Oι πιπεριές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη A.

Υλικά

1/2 κούπα Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο Αλτις Κλασσικός
1500 γρ. κομμένο σε μικρα κομμάτια μοσχαρίσιο κρέας γαλακτος απο την ελια
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 χοντροκομμένες κόκκινες κιτρινες πρασινες πορτοκαλι πιπεριές μεγάλες
1 κουταλιά σούπας σαλτσα αγγλική
1 κουταλιά σούπας καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια σκόνη τσίλυ ή μπούκοβο τσαγιού (λιγότερο ή και καθόλου αν δεν το αντέχετε)
2 Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό ντοματάκι
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση

Ανακάτεψε το αλεύρι με μπόλικο αλατοπίπερο μέσα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε το κρέας και ανακάτεψέ το μέχρι να να τυλιχτεί γύρω γύρω με το μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι όμως) ζέστανε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάλε το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Όταν πάρει χρώμα βγάλτο και κράτα το στην άκρη.
Αφού χαμηλώσεις τη φωτιά στο μέτριο, πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 1 λεπτό. Μετά, βάλε τις πιπεριές, τη ζαχάρη, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι και τη γούστερ σως και μαγείρεψέ τα κι αυτά για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τώρα τις ντομάτες και το νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει, σκέπασε την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά στο σιγανό. Για να γίνει πολύ τρυφερό το μοσχαράκι και να δέσει η σάλτσα άστα να σιγοβράσουν για 1,5 ώρα περίπου.
Πριν βγάλεις την κατσαρόλα από τη φωτιά δοκίμασε το φαγητό να δεις αν χρειάζεται επιπλέον καρύκευμα.
Το κινέζικο μοσχαράκι γάλακτος με πολύχρωμες πιπεριές είναι έτοιμο! Μπορείς να το σερβίρεις ζεστό, με ρύζι, πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.

Πηγή: http://cookoo.gr/

Διατροφικό σχόλιο: Oι πιπεριές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη A.