Μεσημεριανά

Κρεατόσουπα πικάντικη με ντομάτα λαχανικά και κριθαράκι

Κρεατόσουπα πικάντικη με ντομάτα λαχανικά και κριθαράκι

Οι σουπες εκτος απο το φαγητο του χειμωνα, χαρακτηριζονται και για τη μεγαλη θρεπτική αξία, επειδή τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της σούπας

Υλικά

1000 γρ μοσχάρι λαιμό ή ποντίκι
​1 χοντρό κόκκαλο με μεδούλι
νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα υλικά
100 γρ καρότα
100 γρ κολοκυθάκια
100 γρ σέλινο
​100 γρ μαιντανό
100 γρ πράσα
100 γρ πατάτες
​100 γρ κριθαράκι ψιλό ή πεπονάκι
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
150 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι χονδρό
1/2 κ.γλ.πιπέρι μαύρο
​1 κ.γλ. μπούκοβο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το κρέας μαζί με το κόκαλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι, και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Μετά από 50 περίπου λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τα σέλινα, τα πράσα και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια το κρυθαράκι, τον μαιντανό και ολοκληρώνουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά.
Ελέγχουμε το βρασμό και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί και ένα καλό κατσικίσιο τυρί.

Πηγή: http://www.gourmed.gr/

Διατροφικό σχόλιο:  Οι σουπες εκτος απο το φαγητο του χειμωνα, χαρακτηριζονται και για τη μεγαλη θρεπτική αξία, επειδή τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της σούπας. Oι βιταμίνες B και C και τα ανόργανα στοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, κάλιο, νάτριο) είναι υδατοδιαλυτά, οπότε και ο ζωμός της σούπας είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά.