Μεσημεριανά

Σολoμός Μαριναρισμένος με μουστάρδα

Σολoμός Μαριναρισμένος με μουστάρδα

Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του.

 Υλικά για τη μαρινάδα

2/3 ποτηριού λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα dijon
1 κουταλιά μουστάρδα με σιναπόσπορους
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ όλα τα υλικά σ’ ένα μεγάλο μπώλ.
ΒΑΖΕΤΕ μέσα 1 φέτα σολωμό 400-500 γρ. και τον αφήνετε να μαριναριστεί μερικές ώρες.
ΑΝΑΒΕΤΕ το γκρίλ του φούρνου και τον ψήνετε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
ΒΑΖΕΤΕ τη μαρινάδα σ’ένα μπρίκι και τη σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο σολωμός.
Η μαρινάδα θα πήξει λίγο και θα γίνει μια ωραία σάλτσα για τον ψάρι και τη γαρινιτούρα του.

Πηγή: http://cooktime.gr/ 

Διατροφικό σχόλιο: Ο σολομός ανήκει στα λιπαρά ψάρια και είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του.