15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου
18-20 Οκτωβρίου 2012
Κ.Α. Πούλια, Κλινικός Διαιτολόγος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για την «Κατάσταση Θρέψης ασθενών μετά από Εγκεφαλικό Επεισόδιο», όπου προκάλεσε εντύπωση με τα παραδείγματα από το εξωτερικό για το πώς η παρουσίαση των τροφίμων που προσφέρονται στους ασθενείς, ακόμη και κατά τη διάρκεια μίας τόσο σοβαρής νοσηλείας, μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην θρέψη τους και τελικά στην υγεία τους.
Ρ. Μίχα, Διαιτολόγος – Επιδημιολόγος, Ερευνήτρια στην Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard, με θέμα την μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που υλοποιεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard για την «Επίδραση της Διατροφής στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις Παγκοσμίως», όπου για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν πολύ ενδιαφέρονται αποτελέσματα σε σχέση με την μηδενική ανάγκη κατανάλωσης κρέατος, την ελαχιστοποίηση του αλατιού σε ποσότητες ενός γραμμαρίου την ημέρα και την ανάγκη σημαντικής αύξησης των φυτικών ινών σε επίπεδα 30 γραμματίων την ημέρα, στην προσπάθεια πρόληψης των καρδιαγγειακών.