Δημοσιογραφικό ταξίδι ξένων δημοσιογράφων στην Περιφέρεια Αττικής
Η ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο
Στο συγκεκριμένο ταξίδι, η ελληνική γαστρονομία επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία καταδεικνύει ότι η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής, μετά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Ο γνωστός διαιτολόγος – διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, συμμετείχε ενεργά στην πληρέστερη ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων, παρουσιάζοντας τους τη σημαντικότητα της μεσογειακής διατροφής και τη συνεισφορά των ελληνικών προϊόντων στην μακροζωία.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων, να βιώσουν και με τις 5 αισθήσεις τους το σημαντικό ρόλο που έχει η ελληνική κουζίνα στη νοοτροπία και τη ζωή της Αθήνας. Παράλληλα, επισκέφτηκαν σημαντικά σημεία της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ενώ βίωσαν την ανεπανάληπτη εμπειρία που προσφέρει μια επίσκεψη στα νησιά του Αργοσαρωνικού, νησιά που έχουν τη δική τους ιστορία και αποτελούν μέσο απόδρασης σε απόσταση αναπνοής από την Αττική. Αναμφισβήτητα, η Αττική αποτελεί ένα μοναδικό city-break προορισμό, προσφέροντας ένα πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν ικανό να καλύψει κάθε γούστο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που διαπίστωσαν οι ξένοι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι.
Ο Αναστάσιος Παπαλάζαρου μαζί με τις δημοσιογραφους UTA PAULUS από το LAURA MAGAZINE, της Γερμανίας και SILVIA VACAREZZA από το RAI2 της Ιταλίας.