1η επιλογή: Αυγά με Σπαράγγια και Φρέσκια Ρόκα
Ενα χορταστικό πρωινό με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας κυρίως λόγω των αυγών. Τα σπαράγγια είναι λαχανικά με χαμηλή θερμιδική αξία και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, αρκετές μελέτες αναδεικνύουν ότι τα σπαράγγια βοηθούν στη καταπολέμηση του hangover, οπότε τι καλύτερο από ένα πρωινό με σπαράγγια μετά από ξενύχτι!
Συστατικά
(για 4 άτομα)
8 αυγά
1 μπουκέτο σπαράγγια φρέσκα
1 ματσάκι ρόκα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
θυμάρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει και βράζουμε τα αυγά για 8-9 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
Ταυτόχρονα με ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τη μέση και κάτω, μέχρι να φανεί η σάρκα τους.
Κατόπιν τα βράζουμε σε κοχλάζον και αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
Πλένουμε καλά τη ρόκα δύο φορές.
Κατόπιν σερβίρουμε όπως δείχνει η φωτογραφία. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Πηγη: thefoodproject.gr
Διατροφικό σχόλιο: ‘Ενα χορταστικό πρωινό με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας κυρίως λόγω των αυγών. Τα σπαράγγια είναι λαχανικά με χαμηλή θερμιδική αξία και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, αρκετές μελέτες αναδεικνύουν ότι τα σπαράγγια βοηθούν στη καταπολέμηση του hangover, οπότε τι καλύτερο από ένα πρωινό με σπαράγγια μετά από ξενύχτι!