1η επιλογή: Κεικ με δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης
Ένα πρωινό νόστιμο , ευχάριστο και θρεπτικό.Τα δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες ιδίως αυτές του συμπλέγματος Β.
• 250 γρ βούτυρο
• 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
• 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
• 4 αυγά
• 1/4 κουτ γλυκ κανέλα
• 1/4 κουτ γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• 1 φλιτζάνι τσαγ δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης κλασσικά τριμμένα
• 1 φλιτζάνι τσαγ σοκολατένια δημητριακά τριμμένα
• 1/2 φλ τσαγ αμύγδαλα τριμμένα
• 1/2 φλ τσαγ φουντούκια ή καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας τα για 3′
2. Προσθέτουμε τη φαρίνα με το γάλα και ύστερα την κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε
3. Ύστερα προσθέτουμε τα τριμμένα κορν φλέικς των 2 ειδών, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια (ή καρύδια) ενώ πλέον δεν ανακατεύουμε με το μίξερ αλλά με μια σπάτουλα
4. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας (κλασσική φόρμα) και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 3 τέταρτα περίπου το κέικ μας στους 180-200 βαθμούς.
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/11528-syntagi-gia-yperoxo-keik-me-dimitriaka#ixzz3UdplNnUq
Διατροφικό σχόλιο: Ένα πρωινό νόστιμο , ευχάριστο και θρεπτικό.Τα δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες ιδίως αυτές του συμπλέγματος Β. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου από το πρωί. Για ένα πλήρες πρωινό μπορείτε να συνοδεύσετε το κέικ σας με 100% φυσικό χυμό, ενώ για μια πιο θρεπτική πλευρά μπορείτε να αντικατάστησετε το βούτυρο με μαλακή μαργαρίνη πλούσια σε ω-3 λιπαρά!