1η επιλογή: Κέικ με ινδοκάρυδο και ανανά.
Ένα απολαυστικό και χορταστικό κέικ για το πρωινό σας γεύμα! Ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε φυτικές ίνες. Η καρύδα που περιέχει το κέικ είναι καλή πηγή σιδήρου, φωσφόρου και ψευδαργύρου.
Υλικά
110 γρ. μαργαρίνη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. κοκ. φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
100 γρ. καρύδα τριμμένη
8 φέτες ανανά από κονσέρβα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Κατεβάζουμε το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα και προσθέτουμε τις βανίλιες , το μισό αλέυρι και το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το υπόλοιπο αλεύρι και όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας κι έχουμε μια ομοιόμορφη , παχύρρευστη ζύμη , σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε την καρύδα με σπάτουλα και τελευταία τα κομμάτια ανανά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια μέτρια φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη ή λαδωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, στην τελευταία σκάλα για 50 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα.
Πηγή: www.magirema.com
Διατροφικό σχόλιο: Ένα απολαυστικό και χορταστικό κέικ για το πρωινό σας γεύμα! Ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε φυτικές ίνες. Η καρύδα που περιέχει το κέικ είναι καλή πηγή σιδήρου, φωσφόρου και ψευδαργύρου.