1η επιλογή:Αφράτη ομελέτα
Ακόμα μία εύκολη και γευστική επιλογή πρωινού είναι η ομελέτα. Τα αυγά περιέχουν πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας,γεγονός που τα καθιστά μια άριστη επιλογή πρωινού και για όσους ασκούνται. Θα μπορούσαμε να κάνουμε την ομελέτα ακόμα πιο υγιεινή χρησιμοποιώντας φυτική μαργαρίνη αντί για ζωϊκό βούτυρο ή να τη βάλουμε στο φούρνο αντί να την περάσουμε από το τηγάνι!
Υλικά συνταγής
6 αυγά
4 κ.σ. γάλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτοντας μαζί αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των χτυπημένων αυγών. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 5΄ και την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
3. Σερβίρουμε την πεντανόστιμη ομελέτα με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Mερίδες: 3
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Πηγή: argiro.gr
Διατροφικό σχόλιο: Ακόμα μία εύκολη και γευστική επιλογή πρωινού είναι η ομελέτα. Τα αυγά περιέχουν πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας,γεγονός που τα καθιστά μια άριστη επιλογή πρωινού και για όσους ασκούνται. Θα μπορούσαμε να κάνουμε την ομελέτα ακόμα πιο υγιεινή χρησιμοποιώντας φυτική μαργαρίνη αντί για ζωϊκό βούτυρο ή να τη βάλουμε στο φούρνο αντί να την περάσουμε από το τηγάνι!