2η επιλογή: Cookies με βρώμη, καρύδια και σταφίδες
Τα πολυαγαπημένα μας μπισκότα με βρώμη χαρίζουν ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία.
2 αυγά
¾ φλ.τσ. ελαιόλαδο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
χυμό ενός πορτοκαλιού
¾ φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ.τσ. βρώμη (κουάκερ)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
¾ φλ.τσ. καρύδια τριμμένα
1 φλ.τσ. ξανθή σταφίδα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο-200οC (ανάλογα τον φούρνο).
Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να προσθέσουμε στο τέλος το τριμμένο καρύδι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε πάλι.
Με ένα κουτάλι σούπας αραδιάζουμε το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους κενό γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνουμε τα cookies στη 2η σκάλα (επάνω) για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: http://www.beautyme.gr/cookies-me-vromi-karydia-kai-stafides
Διατροφικό σχόλιο: Τα πολυαγαπημένα μας μπισκότα με βρώμη χαρίζουν ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Η βρώμη συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ολικής και LDL χοληστερόλης στο αίμα χωρίς να επηρεάσει τα επίπεδα των λιποδιαλυτών αντιοξειδωτικών βιταμινών. Από την άλλη μεριά, οι σταφίδες που περιέχονται παρέχουν σημαντικές ποσότητες σιδήρου, καλίου και σεληνίου ενώ παράλληλα περιέχουν και βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με γάλα χαμηλών λιπαρών ή με 100% φυσικό χυμό.