Πρωινά

2η επιλογή: Γιαουρτοποτό ροδάκινο – πορτοκάλι.

2η επιλογή: Γιαουρτοποτό ροδάκινο – πορτοκάλι.

Ένα παχύρευστο ρόφημα που θα σας χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Για ένα πλήρες πρωινό μπορείτε να συνδυάσετε το ρόφημα αυτό με φρυγανιές ολικής άλεσης και λίγη μαργαρίνη ή με γάλα χαμηλών λιπαρών και 1κ. σ δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης.

Υλικά:

2 μεγάλα και ώριμα ροδάκινα ή γιαρμάδες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
½ ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
λίγη μαστίχα κοπανισμένη ή λίγη εσάνς βανίλιας (προαιρετικά) 

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα ροδάκινα ή τους γιαρμάδες από τα κουκούτσια και τις φλούδες (οι φλούδες έχουν άφθονα θρεπτικά συστατικά, οπότε αν θέλετε τις κρατάτε, αλλά πλύντε τα φρούτα καλά).

Τα κόβετε σε φέτες και τα ρίχνετε στο μπλέντερ.

Προσθέτετε το γιαούρτι, το χυμό του πορτοκαλιού, το μέλι και τη μαστίχα ή την εσάνς βανίλιας, αν βάλετε.

Λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Καταναλώνετε αμέσως.

Πηγή: www.icookgreek.com

Διατροφικό σχόλιο: Ένα παχύρευστο ρόφημα που θα σας χαρίσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Για ένα πλήρες πρωινό μπορείτε να συνδυάσετε το ρόφημα αυτό με φρυγανιές ολικής άλεσης και λίγη μαργαρίνη ή με γάλα χαμηλών λιπαρών και 1κ. σ δημητριακά από σιτάρι ολικής άλεσης.