2η επιλογή: Μάφιν με πορτοκάλι και κράνμπερι
Μια συνταγή με προσεκτική επιλογή υλικών για το πρωινό σας γεύμα, από τη φυτική μαλακή μαργαρίνη με ω-3 λιπαρά και τα δημητριακά ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μέχρι το πορτοκάλι και τα cranberries, φρούτα που φημίζονται για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/3 φλυτζάνι πολυακόρεστη μαργαρίνη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
3/4 φλυτζάνι δημητριακά Fitness
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
1/4 φλυτζάνι γάλα Carnation εβαπορέ ελαφρύ
1 3/4 φλυτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 μαγειρική σόδα
1/4 αλάτι
1/2 ξηρά κράνμπερι ή άλλο φρούτο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και να γίνει αφράτο. Προσθέστε αυγό, δημητριακά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα εβαπορέ. Ανακατέψτε καλά. Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα με βάση το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας απλώς για να υγρανθούν τα συστατικά. Ρίξτε τα κράνμπερι. Γεμίστε τα 2/3 κάθε θήκης για μάφιν με το μείγμα, αφού πρώτα τις λαδώσετε. Ψήστε σε προθερμασμένο στους 200°C για 25-30 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θερμίδες 200cals
Πρωτεΐνες 4.2g
Υδατάνθρακες 36.1g
Σάκχαρα 12.5g
Λίπη 5.4g
Κορεσμένα 1.2g
Φυτικές Ίνες 1.1g
Νάτριο 0.17g
Φρούτα & Λαχανικά 10g
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Λίπη: Από 8.7g σε 5.4g
Κορεσμένα: Από 5.2g σε 1.2g
Ελαφρύτερη βάση κέικ με πολυακόρεστα λιπαρά και όχι βούτυρο
Χωρίς ζάχαρη άχνη
Πηγή : https://nestle-fitness.com
Διατροφικό σχόλιο:
Μια συνταγή με προσεκτική επιλογή υλικών για το πρωινό σας γεύμα, από τη φυτική μαλακή μαργαρίνη με ω-3 λιπαρά και τα δημητριακά ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία μέχρι το πορτοκάλι και τα cranberries, φρούτα που φημίζονται για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Μάλιστα, η κατανάλωση cranberries έχει συνδεθεί έντονα στη βιβλιογραφία με την πρόληψη των χρόνιων ουρολοιμώξεων, καθώς όπως φαίνεται κάποιες χημικές ενώσεις αυτών, οι προανθοκυανιδίνες, εμποδίζουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροποιητικής οδού.