3η επιλογή: Αβγόφετες Πατουσάκια με Ανθότυρο και Μέλι
Το ανθότυρο είναι ένα είδος τυριού με μέτρια περιεκτικότητα σε χοληστερίνη ενώ η χαρακτηριστική του ιδιότητα είναι το ελάχιστο αλάτι που περιέχει, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για υπερτασικά άτομα ή άτομα που επιθυμούν να μειώσουν τη κατανάλωση αλατιού στο διαιτολόγιό τους.
4 φέτες ψωμί για τόστ
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αν επιλέξετε τηγάνι και όχι φούρνο
2 κουταλιές της σούπας μαλακό ανθότυρο χτυπημένο με το πιρούνι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγα φυστίκια Αιγίνης για πασπάλισμα
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αβγά με το γάλα το αλάτι και την ζάχαρη. Αφου έχουμε κόψει τα σχήματα που θέλουμε απο τις φέτες του ψωμιού, τα βουτάμε στο μείγμα των αβγών και απο τις δυο πλευρές.
Ζεσταινουμε ενα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ψηνουμε τις αβγόφετες και απο τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν αυτο το τέλειο χρυσοκαφέ χρώμα της νοστιμιάς!
Σερβίρουμε τις αβγόφετες σαν σάντουιτσάκι γεμιστό με τυρί, περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε τα φυστίκια και την κανέλα.
Πηγή: www.eri-captaincook.blogspot.gr
Διατροφικό σχόλιο: Το ανθότυρο είναι ένα είδος τυριού με μέτρια περιεκτικότητα σε χοληστερίνη ενώ η χαρακτηριστική του ιδιότητα είναι το ελάχιστο αλάτι που περιέχει, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για υπερτασικά άτομα ή άτομα που επιθυμούν να μειώσουν τη κατανάλωση αλατιού στο διαιτολόγιό τους.