3η επιλογή: Ψητά Mήλα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η σταφίδα θεωρείται ως μία από τις πλέον θρεπτικές τροφές λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β2, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο.
1 συσκευασία ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
6 κόκκινα μήλα
1 κ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ξανθές σταφίδες
Κανέλα σκόνη
100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Έτοιμη καραμέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τιυς σταφίδες.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα καλά (περίπου 8-10 λεπτά) και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το κονιάκ.
Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά να μαγειρευτούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με καραμέλα.
Πηγή: www.syntages.papadopoulou.gr
Διατροφικό σχόλιο: Η σταφίδα θεωρείται ως μία από τις πλέον θρεπτικές τροφές λόγω της περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β2, βιταμίνη C, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο. Ανήκει στην ομάδα των φρούτων, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή της να συμβάλλει στην κάλυψη των 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών που συστήνονται να καταναλώνονται καθημερινά. Γνωρίζατε ότι όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η σταφίδα τόσο μεγαλύτερο είναι το αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο; Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εναλλακτικά της ξανθής σταφίδας να χρησιμοποιήσετε τη «μαύρη» Κορινθιακή σταφίδα.