3η επιλογή: Ομελέτα με ελιές, ντομάτα και μανούρι
Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτείνη υψηλής βιολγικής αξίας. Οι ελιές που περιέχει είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικά θέλετε στην ομελέτα σας, ενώ θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το μανούρι με ανθότυρο ή κοτατζ που είναι φτωχότερα σε θερμίδες και αλάτι.
Υλικά:
8 αβγά, αν βρείτε χωριάτικα ακόμα καλύτερα
2 ντομάτες ώριμες, μεσαίου μεγέθους, τριμμένες
120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
8 πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι) κομμένες σε ροδέλες
2 κ. σ. γάλα φρέσκο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες, και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε το μείγμα αβγών – ντομάτας και αφήνετε, σε μέτρια φωτιά να σιγοτηγανιστεί.
Όταν είναι έτοιμη από κάτω, με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζετε προς τα κάτω και την λιγότερο ψημένη πλευρά της ομελέτας, προκειμένω να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν έχει ψηθεί και η άλλη πλευρά, προσθέτετε τις ελιές από πάνω και το θρυμματισμένο τριμμένο τυρί, αφήνετε λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί ελαφρώς το τυρί και σερβίρετε ζεστή.
Πηγή: mama365.gr
Διατροφικό σχόλιο: Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτείνη υψηλής βιολγικής αξίας. Οι ελιές που περιέχει είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικά θέλετε στην ομελέτα σας, ενώ θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το μανούρι με ανθότυρο ή κοτατζ που είναι φτωχότερα σε θερμίδες και αλάτι.