4η επιλογή: ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΑΣΠΡΑΔΙΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
Τo αυγό είναι από τις πολύτιμες τροφές καθώς περιέχει πρωτεΐνη η οποία μαζί με αυτή του ανθρώπινου γάλακτος είναι υψηλότερης βιολογικής αξίας από οποιαδήποτε άλλη και απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσον αφορά τις βιταμίνες συναντάμε την Α, Β1, Β2, Β12, D αλλά και τη βιοτίνη.
ΥΛΙΚΑ
3 ασπράδια αβγών
2 φέτες ψητή γαλοπούλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ. σπανάκι
2 φέτες τυρί
1 κ.γ. άνηθο
2 φέτες πολύσπορο ψωμί
Αλάτι-πιπέρι
Πηγή : http://www.chefonair.gr/
Τo αυγό είναι από τις πολύτιμες τροφές καθώς περιέχει πρωτεΐνη η οποία μαζί με αυτή του ανθρώπινου γάλακτος είναι υψηλότερης βιολογικής αξίας από οποιαδήποτε άλλη και απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσον αφορά τις βιταμίνες συναντάμε την Α, Β1, Β2, Β12, D αλλά και τη βιοτίνη. Το ασπράδι ενός αυγού αποτελείται σε ποσοστό 85-90% από νερό, 9% περίπου από πρωτεΐνες, ίχνη υδατανθράκων και λίπους καθώς και μικρές ποσότητες βιταμινών της ομάδας Β. Ο κρόκος αποτελείται από νερό σε ποσοστό 45-50%, πρωτεΐνες 16%, λιπαρά περίπου 31% και ελάχιστους υδατάνθρακες ενώ περιέχει ποσότητες σιδήρου, φωσφόρου, ασβεστίου και βιταμίνης Α.
Μαζί με αυτά δίνει βέβαια και περίπου 190 mg χοληστερόλης. Οι συστάσεις για την πρόσληψη χοληστερόλης από τη διατροφή είναι 300mg την ημέρα. Εδώ είναι ευκαιρία να τονίσουμε ότι η χοληστερόλη που προσλαμβάνεται από τις τροφές στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επηρεάζει την συνολική χοληστερόλη του αίματος, τόσο όσο την επηρεάζει η ποσότητα και το είδος των λιπιδίων που προσλαμβάνουμε. Οι θερμίδες ενός μεγάλου αυγού είναι περίπου 70.