4η επιλογή: Pancakes με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους pancakes. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι για άμεση ενέργεια ή με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.
ΥΛΙΚΑ
460γρ. γάλα
60γρ. βούτυρο
1 αυγό
280γρ. αλεύρι
25γρ. ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μαγιά
4γρ. σόδα
4γρ. αλάτι
Σιρόπι σφενδάμου
½ κτ.γλ. κανέλλα
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σπάμε με τα δάχτυλα μας τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μισή κτ.σ. βούτυρο. Περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο όχι όμως να καεί και ρίχνουμε μία με δύο κτ.σ. από το μίγμα μας στο τηγάνι (εξαρτάται τι μέγεθος θέλουμε να έχουν τα pancakes μας).
Σιγά-σιγά θα δούμε στην επιφάνεια να σχηματίζονται φουσκίτσες. Αυτό μας δείχνει πως είμαστε έτοιμοι με μια σπάτουλα να τη γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.
Αφού πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά, τη βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή και με τις υπόλοιπες και τις τοποθετούμε στο ίδιο πιάτο τη μία πάνω στη άλλη.
Στο τέλος προσθέτουμε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο, τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και αρκετό σιρόπι σφενδάμου.
Πηγή: www.papadopoulou.gr
Διατροφικό σχόλιο: Πρόκειται για τα γνωστά σε όλους pancakes. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μέλι για άμεση ενέργεια ή με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Για μια πιο θρεπτική όψη της συνταγής μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη, έτσι ώστε να αποφύγετε τα trans λιπαρά οξέα και να κερδίσετε στα απαραίτητα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, αλλά και τη ζάχαρη με κάποιο υποκατάστατό της, έτσι ώστε να αποφύγετε αρκετές θερμίδες!