Πρωινά

Υπέροχο και υγιεινό πρωϊνό με ψωμί του τόστ στο φούρνο

Υπέροχο και υγιεινό πρωϊνό με ψωμί του τόστ στο φούρνο

Το αγαπημένο σε όλους ψωμί του τοστ σε μια διαφορετική εκδοχή εύκολη και νόστιμη.

 Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 πακέτο ψωμί του τόστ
4 αβγά
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κοφτό κ.γ. βανίλια
για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup


Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού.Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιεί» το ψωμί τα υγρά του. [Αν το θέλετε για πρωϊνό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].
Ψήνετε σε προθερμασμένο φρούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

Πηγή: www.sintayes.gr

Διατροφικό σχόλιο: Το αγαπημένο σε όλους ψωμί του τοστ σε μια διαφορετική εκδοχή εύκολη και νόστιμη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό όπως στέβια, ασπαρτάμη, σακχαρίνη κτλ για να μειώσετε τόσο το θερμιδικό περιεχόμενο της συνταγής όσο και να βελτιώστε ποιοτικά το τρόφιμο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το ψωμί του τοστ σας με 100% φυσικό χυμό φρούτων για να προσλάβετε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά επιπλέον για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.